Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Fortellingen om Risør

5. oktober 2022 @ 11:00 - 12:15

Victor Norman (f. 1946) har vært professor og rektor ved Norges handelshøyskole. Hans lærebok i internasjonal handel har blitt mye brukt som pensum. Han var arbeids- og administrasjonsminister i Bondevik II-regjeringen fra 2001 til 2004. Normans to bøker om Risørs historie (utg. 2019-2021) har fått god omtale. I år har han fått Sørlandets litteraturpris – fagbokprisen.

Under følger forhåndsomtalen som lå til grunn da Victor Norman ble Sørlandets litteraturpris for beste sakprosabok for 2022 med «En liten by. Fortellingen om Risør- 1500- 1873».

Risør er en av Nordens best bevarte trehusbyer, og med sin historie tilbake til 1500-tallet er det den eldste av byene mellom Skien og Stavanger. Dette er andre, men egentlige første bind i det omfattende prosjektet med å fortelle byens historie, og her beskriver Victor Norman byens geografiske særtrekk, framvekst og utvikling. I et rikt og tilgjengelig språk forteller Norman om trelast og skipsfart, om påvirkningen fra Nederland, og om enkeltpersoner som har betydd mye for byen, både dens framgang og stagnasjon. Her er historier om bybranner, om en byherre som ble forvist, om striden med Kristiansand om kjøpstadsrettigheter, og om folkelivet.

Stilen er lett og fortellende, og stoffet er engasjerende og underholdende om kystkultur og byutvikling. Dette er ei svært velskrevet bok, med appell som strekker seg langt forbi Risørs egne innbyggere og besøkende.


Etter foredraget serveres det kaffe/te og kringle i Museumssalen. Billett kjøpes ved inngangen.

Detaljer

Dato:
5. oktober 2022
Tid
11:00 - 12:15
Kategori for Arrangement:
Arrangement Tags:
Hjemmeside:
http://senioruniversitetetisogne.no/

Sted

Søgne Gamle Prestegård
Søgnetunet 11
Søgne, Agder 4640 Norge
+ Google-kart

Arrangør

Senioruniversitetet i Søgne
Phone
90537678
Email
bjorn.erland@outlook.com
View Arrangør Website
Skroll til toppen